Nomineer nu jouw IJmonder

Annemiek Jansen
IJmond

Ken je iemand uit de IJmond die dit jaar absoluut in het zonnetje gezet moet worden? Nomineer nu je kandidaat voor de titel IJmonder van het Jaar 2014. Een verkiezing van Dagblad Kennemerland en IJmuider Courant.

Dit jaar houden de kranten de verkiezing voor de vierde keer. En net als voorgaande jaren is het de bedoeling dat lezers zelf hun kandidaat voordragen en ook als ambassadeur moeten verdedigen. Dat houdt in: stemmen binnenhalen bij het publiek.

Elke kandidaat is samen met zijn ambassadeur welkom op het gala op maandag 26 januari. Houdt die datum dus vrij. Zit je kandidaat bij de laatste zes, dan is het ook de bedoeling hem of haar te presenteren tijdens het gala.

Iedereen mag dus zijn favoriete kandidaat nomineren. Het maakt niet uit wat iemand doet, als het maar met de nodige passie is. Van verpleegster, dierenoppasser en vrijwilliger bij een sportclub, de kerk of de voedselbank tot zakenvrouw, kinderleidster en wetenschapper. Opgeven kan tot 15 december.

Let wel: tot met half december kan er niet gestemd worden op kandidaten. Dat kan pas tijdens de stemronde. Die start op 20 december via de website en de speciale verkiezingspagina in deze krant.

Tijdens het Gala van de IJmonder van het Jaar 2014, 26 januari op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord, kiest een vijfkoppige jury diezelfde avond nog de winnaar. Zij laten de stemming van het publiek wegen in de uitslag.

De eerste editie in 2012 werd gewonnen door muzikant Hans Chialastri. De andere kandidaten van dat jaar mogen dit jaar weer een gooi doen naar de titel van 2014.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.