Oud-vrijwilliger boos over snelle ontruiming buurthuis De Veldschuit

1 / 2
Ivo Laan
Zaandam

In een waar kat-en muis-spel zijn de krakers in voormalig buurthuis De Veldschuit in Kogerveld zondagavond ontkomen aan de politie. Het duurde nogal een tijd voordat agenten met een stormram de deur open hadden gebroken nadat de krakers het leegstaande buurthuis eerder die middag hadden betrokken. Met een bootje wisten de krakers uit de ark te ontkomen. De politie verrichtte geen aanhoudingen.

’s Middags maakten de krakers zich heel even meester van het pand dat ruim een jaar leegstaat na het faillissement van Welsaen. Ze wilden er weer een buurthuis vestigen.

Kogerveld heeft nu geen eigen buurthuis meer nadat het niet gelukt was om vrijwilligers te vinden die het buurthuis een doorstart wilden geven. Die bleken er zondagmiddag toch te zijn.

Tot vreugde van oud-vrijwilliger Henny Remie uit het buurthuis die zich vorig jaar in deze krant nog opwond over de teloorgang van de buurthuizen in Zaanstad en Kogerveld in het bijzonder. Zijn vrouw werkte er tot het faillissement en Remie was ook nauw betrokken bij het buurthuis dat nu te koop staat in de boedel die door de curator wordt beheerd.

,,Dit is beter dan leegstand’’, zegt Remie die al had gehoord over de aanstaande kraakactie. ,,Goed dat ze weer een buurthuis willen beginnen want in Zaanstad wordt alles met buurthuizen naar de klote geholpen.’’

Een paar uur later reageert Remie teleurgesteld nadat de boel is ontruimd: ,,Ik wou van de week even een bakkie gaan doen om eens te gaan praten, maar dat gaat nu niet door. Jammer.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.