Minder fraude in Westland

© HSPublicity

Uit de voorlopige resultaten van het Westland Interventieteam (WIT) blijkt dat tuinders in het Westland vorig jaar minder hebben gefraudeerd dan in het jaar daarvoor. Het WIT controleerde gericht bij driehonderd bedrijven. Bij 18 procent van de inspecties bleken tuinders volgens de Arbeidsinspectie illegaal mensen aan het werk te hebben of onder het minimumloon te betalen. In 2009 was dat nog 26 procent. Het huidige percentage is nog fors hoger dan het gemiddelde in de tuinbouw elders in het land; dat ligt op 7 procent.

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt de resultaten ‘goed nieuws voor de bonafide tuinders in het Westland.’ Die hebben minder last van oneerlijke concurrentie door frauderende collega’s.

Het UWV heeft vorig jaar fraude met uitkeringen aan het licht gebracht voor een bedrag van 160.000 euro. In 2008-2009 vorderde het UWV nog 750.000 euro terug. Gemeenten hebben 27 signalen van bijstandsfraude in onderzoek. De Belastingdienst heeft twintig boekenonderzoeken ingesteld die nog niet zijn afgerond. Deze dienst legde over 2008-2009 zo’n 10 miljoen euro op aan correcties en boetes.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.