Dani Baijens vertrekt naar Bundesliga

Dani Baijens in actie tegen Tongeren.© Foto: Wim Egas

VOLENDAM

Handballer Dani Baijens van HV KRAS/Volendam vervolgt zijn loopbaan bij Bundesliga-grootmacht SG Flensburg-Handewitt.

De negentienjarige international gaf eerder nog aan ook komend seizoen uit te komen voor de ploeg van de nieuwe trainer Peter Portengen, maar de Rotterdammer kon het aanbod van de nummer twee van Duitsland niet weigeren.

Na Duncan Postel en Rutger ten Velde is Baijens het derde talent dat in korte tijd de overstap maakt van KRAS/Volendam naar het Duitse profhandbal.

In 2015 kwam de toen zeventienjarige middenopbouwer over van Haro en hij ontpopte zich al snel tot een bepalende speler binnen de Volendamse ploeg. Eind december 2016 maakte Baijens zijn debuut voor Oranje.

Eerder dit jaar kwam het jongere broertje van handballer Jordy Baijens met de club overeen dat hij minimaal nog één jaar zou uitkomen voor KRAS/Volendam. „Dat maakte de keuze erg moeilijk. Ik had het erg naar mijn zin bij Volendam, was zeker nog niet uitgeleerd en keek ernaar uit om te trainen onder de nieuwe trainer. Daarnaast is het geen fijn moment voor Volendam, zo vlak voor de voorbereiding, terwijl de selectie al rond was.”

Baijens vervolgt: „Maar tegen Flensburg kan ik geen nee zeggen. Het is één van de grootste clubs in het handbal. Als ik het aanbod zou afslaan en ik raak komend jaar ernstig geblesseerd, dan komt die kans misschien wel nooit meer. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat dit een droom is die uitkomt. Ik wil iedereen bij de club bedanken voor de twee mooie seizoenen bij KRAS/Volendam. De club is een ideale springplank voor talent dat de ambitie heeft om in het buitenland te spelen.”

Baijens trainde onlangs enkele keren mee met Flensburg en liet een goede indruk achter. De Rotterdammer sluit in eerste instantie aan bij het belofteteam van de Noord-Duitse club, dat uitkomt in de Derde Bundesliga.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.