Museum van de Twintigste Eeuw op zoek naar rages

Museum van de Twintigste Eeuw op zoek naar rages, zoals scoubidou touwtjes. Foto Henk de Weerd

Verslaggeving
hoorn

Heeft u altijd al uw collectie sleutelhangers tentoon willen stellen? Of heeft u een fraaie hoelahoep van vroeger? Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is er dolblij mee.

,,Rages zijn een mooi onderwerp'', zegt Tessa Visser, die de tentoonstelling gaat samenstellen. ,,Mensen herinneren zich weer dingen die ze dachten dat ze vergeten waren. Het brengt ze weer terug in de tijd.'' En dat is precies wat het populaire Hoornse museum, gespecialiseerd in het dagelijks leven van toen en nu, graag doet.

Voor de expositie over rages, die 17 maart van start gaat, heeft het museum nog veel hulp nodig. ,,Ik heb het in mijn vriendenkring rondgevraagd, maar iedereen heeft alleen dingen uit de jaren negentig'', zegt Tessa Visser. ,,En wij willen terug tot 1940.''Het museum is geïnteresseerd in alles wat opeens heel populair was. Het kan gaan om spelletjes als hoelahoep, diabolo, klikklak, jojo. Of om een jaarlijks terugkerende rage als knikkeren.Ook moeten mensen vast nog prachtige verzamelingen van oude rages bezitten. Denk aan suikerzakjes, kauwgomplaatjes, flippo's, voetbalplaatjes, sigarenbandjes of Wuppies en Smurfen. Het museum is ook zeer geïnteresseerd in buitenspeelgoed zoals de zeepkist, de éénwieler of de skippybal. Sieraden als scoubidou touwtjes, Maria-armbandjes en bedelarmbandjes zijn heel welkom en spelletjes als Tamagotchi, Silly Putty of het Plak handje ook. ,,Als mensen een persoonlijk verhaal bij het voorwerp hebben, horen we dat zeker ook heel graag!'', zegt Tessa Visser.Mocht u in het bezit zijn van een van deze rages - als het in de originele verpakking is, is dat helemaal mooi - neem dan contact op met het Museum van de Twintigste Eeuw. U kunt bellen met 0229-214001 (Tessa Visser of Jana Zijp) of mailen naar rages20@gmail.com

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.