Werken om de hoek, het kán wel

Ronneke van der Genugten
Hoorn

80.000 mensen uit West-Friesland wagen zich dagelijks voor hun werk aan een trein- of autorit richting Amsterdam. Terwijl er zoveel mooie bedrijven in de regio zijn. Dat moet dus anders volgens de Regionale Agenda West-Friesland. Met het oog op de toekomst bundelen de samenwerkende gemeentes hun krachten in het project WerkBij.

,,Je ziet aan de buitenkant niet dat een bedrijf mooi is. We moeten dus iets extra’s doen om jongeren aan de bedrijven in de regio te binden.” Met deze woorden gaf wethouder Harry Nederpelt (Medemblik) maandagmiddag het startsein voor een nieuw online platform, waar bedrijven en toekomstige jonge werknemers elkaar kunnen vinden.

De website is ook bedoeld om te inspireren en te verbinden.

Maar voordat het zover is, moet er nog veel gebeuren. Vandaag gaan de social media platformen op Facebook, Instagram en Twitter van WerkBij online.

16-23 jaar

Voor het gelijknamige platform, waar bedrijven zich kunnen inschrijven en jongeren zich kunnen aanmelden, moeten er eerst voldoende bedrijven zijn die zich via deze kanalen willen profileren. De Regionale Economische Agenda van West- Friesland hoopt met dit nieuwe project jongeren van 16 tot 23 jaar te interesseren voor het werken en leren in de regio West-Friesland.

Wethouder Ben Tap (Hoorn): ,,Vrijwel alle politieke partijen hadden in hun verkiezingsprogramma iets opgenomen over het belang van onderwijs en studenten voor de regio. Eenmaal afgestudeerd willen studenten best weer terug naar de regio waar ze zijn opgegroeid, maar weten niet wat bedrijven te bieden hebben.

Met dit platform geven bedrijven inzicht in de banen die er voor hen zijn.”

Ambassadeur

Negen bedrijven treden inmiddels op als ambassadeur van het project. Schouten Techniek, waarbij maandag de aftrap van WerkBij officieel werd gegeven, bijt dinsdag op social media het spits af. Door middel van snelle, frisse filmpjes introduceert de innovatieve duizendpoot op het gebied van techniek zich bij de werknemer van de toekomst.

WerkBij geeft bedrijven op deze manier de kans jonge werknemers te vinden, te binden en te verbinden. Door de samenwerking met scholen uit de regio wordt er zelfs op gefocust dat jongeren hun studiekeuze laten beïnvloeden door het vooruitzicht van een leuke baan om de hoek.

Jong talent

Nederpelt: ,,West-Friesland is een regio met interessante en innovatieve bedrijven. Veel van deze bedrijven zijn op zoek naar jong talent en willen laten zien wat zij doen. We nodigen hen uit op mee te doen aan dit project. Jongeren die dromen van een baan in onze regio, dicht bij huis, kunnen via het platform zien welke bedrijven aansluiten op hun ambities.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen