Lesroostermakers oververhit

Slechts één Alkmaarse school sluit donderdag haar deuren / archieffoto HDC Media © ANP/Koen Suyk

Redacteur Alkmaar
alkmaar

De puzzelaars van de lesroosters zijn hier en daar oververhit geraakt. En één school in de regio Alkmaar sluit donderdag de deuren. Verder draait het voortgezet onderwijs met wat passen en meten gewoon, of iets minder gewoon, door op deze stakingsdag voor leraren.

De actiebereidheid in deze regio is niet groot, maar wel groter dan bij eerdere acties. Het percentage stakende leraren per school ligt gemiddeld op zo’n 25 met uitschieters naar 10 en 50 procent. ,,Maar dat zegt niet alles’’, aldus Elly Kamminga, rector van de Berger Scholen Gemeenschap. Daar staken tien van de ruim zestig docenten. ,,Iedereen is het wel eens met de actie, maar de meesten kiezen toch voor de verantwoordelijkheid ten aanzien van de leerlingen.’’

Jac. P. Thijsse in Castricum is de enige school in de regio die vandaag dicht is. Iedereen is vrij, op wat luistertoetsklanten na, aangezien 75 van de 160 docenten staken. Bij het Bonhoeffer College in Castricum ligt dat percentage iets lager, zodat daar alleen de onderbouw vrij heeft. Bij de locatie Han Fortmann van het Trinitas College in Heerhugowaard is die situatie omgedraaid. Daar heeft de bovenbouw vrij en krijgt de onderbouw een aangepast rooster.Varianten hierop zijn te signaleren op vrijwel alle andere scholen. De lesroostermakers hebben overal overuren moeten draaien om met passen en meten werkbare dagen te maken.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.