Geen dans- en partycentrum Blauwe Berg

Jaap Stiemer
Hoorn

Er komt definitief geen dans- en partycentrum op de Blauwe Berg in Hoorn. De grond die hiervoor gereserveerd was, wordt verkocht aan projectontwikkelaar AM in Nieuwegein.

In 2006 tekende de gemeente Hoorn een overeenkomst met bouwbedrijf BAM en de Hoornse onderneming Hermans Onroerend Goed.

Hierin stonden afspraken over het bouwen van een dans- en partycentrum, op een stuk grond dat vlakbij de huidige bioscoop, hotel en casino ligt. De ideeën over een discotheek of soortgelijk centrum hebben van meet af aan in de plannen voor de Blauwe Berg gezeten.

Overgenomen

De betrokkenen hebben moeten concluderen dat er geen markt is voor een dans- en partycentrum in Hoorn. Ontwikkelaar AM uit Nieuwegein heeft inmiddels de belangen van BAM in het gebied overgenomen.

Nu alle andere functies die in het gebied moesten komen gebouwd zijn, is besloten de grond waarop het partycentrum zou komen te verkopen aan AM. Wat de gemeente betreft kan het oorspronkelijke plan nog steeds worden uitgevoerd, maar de ontwikkelaar heeft al aangegeven dat dit geen haalbare optie is.

Gesloten beurzen

Het ruim 2700 vierkante meter grote stuk grond wordt voor een miljoen euro verkocht. Maar aangezien AM voor een gelijk bedrag aan werk heeft verricht in het gebied, wordt de transactie met gesloten beurzen voltrokken.

AM is zich nog aan het beraden wat er dan wel gebouwd gaat worden op het terrein. De gemeente gaat er daarbij van uit dat de bestemming van de grond dezelfde blijft: horeca en vermaakcentrum.

Daarbij moet gedacht worden aan een plek waar voorstellingen en live-muziek zijn en kan worden gedanst. Detailhandel en kantoren is ook mogelijk, maar die functies moeten ondergeschikt zijn aan de hoofdbestemming. Woningbouw is niet toegestaan.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen