Purmersteijn weer puntloos

Purmersteijn weer puntloos. Archieffoto

Redacteur Waterland
amsterdam

Net als een week eerder tegen JOS Watergraafsmeer mocht Purmersteijn in de uitwedstrijd tegen De Dijk zondag lang hoop houden op een punt, maar nadat de ploeg vlak na de rust met 1-0 achter was gekomen, bleef de gelijkmaker uit. Het werd in de slotfase zelfs nog 2-0 voor de titelkandidaat.

Trainer Constantijn Schouten zag ondanks het verlies lichtpunten. ,,We hebben ons tegen twee kampioenskandidaten goed geweerd en dat geeft het nodige vertrouwen voor de komende wedstrijden tegen de wat lager geklasseerde tegenstanders, waaronder die tegen de naaste concurrenten in de strijd tegen degradatie’’, aldus de coach. Schouten doelde daarmee met name op DEM en DWV, ploegen die ook onderin vertoeven en die de Purmerenders allebei nog twee keer zullen ontmoeten.

In de eerste helft kreeg Purmersteijn lange tijd de beste kansen, maar de bal wilde er niet in. Kort na de rust opende De Dijk wel de score via Chakib Tayeb. Lange tijd mochten de Purmerenders nog hopen op de gelijkmaker, maar tevergeefs. Op slag van tijd maakte Mostapha El Aamrani 2-0.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.