Leugenbankje van tweeduizend kilo

callantsoog

Met een heftruck bracht de fabrikant de betonnen bank - zo'n tweeduizend kilo zwaar - bij Anita van Egmond thuis in Callantsoog. De kuilen zaten in het pad, maar Van Egmond was er blij mee. Eind april begon ze aan het versieren van de social sofa met mozaïeksteentjes. Op woensdag 26 mei wordt het onthuld in Wieringerwaard.

De social sofa laat zich misschien nog het beste vertalen als leugenbankje. Zo'n gezellig bankje, waar mensen bijeenkomen om samen de dorpsroddels uit te wisselen of nieuwtjes op te doen.

Het bankje waar Van Egmond aan werkt, krijgt een fraai plekje in Wieringerwaard. Het is een geschenk van Wooncompagnie, een cadeautje vanwege het vierhonderdjarig bestaan van de Polder.

Van Egmond geeft in haar bedrijf De Duynroos creatieve workshops, maar gewoonlijk blijft het mozaïeken beperkt tot een werkstuk dat binnen een dag klaar is. Voor de betonnen kolos heeft ze 70.000 glazen steentjes gebruikt; opgeknipt in 200.000 kleinere stukken. Wat betreft de hoeveelheid kleuren is ze de tel kwijt geraakt. ,,Voor de lucht heb ik al vijf kleuren blauw gebruikt, voor het gras drie kleuren groen.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.