College wil asbestdak sporthal De Enterij in Limmen vervangen

De Enterij© Archief

Henk-Jan den Ouden
Limmen

Sporthal De Enterij in Limmen krijgt een stevige onderhoudsbeurt, als het aan het college van b en w van de gemeente Castricum ligt. Dat gaat 3,5 ton kosten.

De gemeente heeft ook alternatieven onderzocht: nieuwbouw op de huidige plek bij het dorpshart, of nieuwbouw op een andere locatie.

De kosten daarvan, zo’n 3,5 miljoen, staan echter in geen verhoudig tot die van groot onderhoud, waarbij het college stelt dat de sporthal na renovatie ’in gebruik en comfort nauwelijks afwijkt van nieuwbouw’.

Er moet echter wel het een en ander gebeuren. De ruwe constructie van de hal is nog wel goed, maar vooral het dak is in slechte staat; dat is bekleed met asbest golfplaten die scheuren vertonen, waardoor er regelmatig lekkage is.

Dat is tot nu toe steeds gerepareerd met bitumenpasta, maar omdat er niet meer aan asbestplaten mag worden gewerkt in verband met gezondheidseisen moet het dak worden vervangen. Bovendien is vanaf 1 januari een subsidie beschikbaar voor het verwijderen van asbest.

De investeringen zijn de afgelopen jaren steeds uitgesteld omdat niet duidelijk was wat met De Enterij gaat gebeuren, maar als niet wordt voldaan aan de minimale kwaliteitseisen is de sporthal al snel niet meer inzetbaar voor scholen en sportverenigingen, zo stelt het college.

Vandaar dat het onderhoud deze zomer al moet worden gedaan. De investering wordt volgende week aan de gemeenteraad voorgelegd.

Overigens wordt De Enterij vanaf 1 augustus twee jaar lang beheerd door de stichting die ook zwembad De Witte Brug exploiteert.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.