Wandelen en fietsen langs buitenplaatsen Bloemendaal e.o.

Ron Amesz

Op 4 en 5 augustus opent een aantal buitenplaatsen in Bloemendaal en omstreken hun deuren voor publiek. De buitenplaatsen kunnen worden bezocht aan de hand van de speciale fietsroute 'Door duin en dal' die langs achttien locaties voert. De route is te downloaden via www.binneninbuitenplaatsen.nl. De routes zijn natuurlijk ook te wandelen.

2012 is het Jaar van de Historische Buitenplaats. De organisatie Oneindig Noord-Holland sluit daarop aan met verrassende verhalen, bijzondere evenementen en wandel- en fietsroutes door de hele provincie, die een kijkje bieden in het rijke verleden van Noord-Holland.

Dit weekend kunnen geïnteresseerden al fietsend de weelderige buitenplaatsen van Bloemendaal en Overveen ontdekken. Landgoed Klein Wildhoef in Bloemendaal staat open voor een uniek bezoek aan de ijskelder. De kelder ligt bij de vijvers waaruit 's winters het ijs werd gezaagd. Zaterdag 4 augustus zijn er elk heel en half uur gratis rondleidingen tussen 14.00 en 17.00 uur, zondag 5 augustus tussen 12.00 en 15.00 uur. Startpunt is aan de Donkere laan, tegenover de cricketclub. Op landgoed Elswout zijn zondag 5 augustus eveneens gratis rondleidingen met informatie over cultuurhistorie, natuur en beheer, elk heel en half uur tussen 13.00 en 16.00 uur. Startpunt aan de Elswoutlaan in Overveen. Ook op landgoed Koningshof zijn korte wandelingen mogelijk.

De fietsroute Door duin en dal is een route uit een serie van vijf fietsroutes en één wandelroute langs Noord-Hollandse buitenplaatsen. Ook langs de route van Haarlem en Amsterdam organiseert Cultuurcompagnie Noord-Holland in samenwerking met Oneindig Noord-Holland weekeinden met openstellingen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.