Boek Christel Mantel over leven met spierdystrofie

Redacteur West-Friesland
Hoorn

,,Ik laat zien hoe ik val en weer opsta'', zegt Christel Mantel uit Hoorn over haar boek 'De invloed van gedachten'. Niet zomaar een boek, maar het aangrijpende verhaal van een 38-jarige vrouw met een progressieve spierziekte, die langzaam haar lichaam verzwakt.

Ze schrijft over de worsteling waarmee ze zich van haar vooroordelen en angsten ontdoet. ,,Vooroordelen krijg je vaak mee door je opvoeding. Ze beïnvloeden je gedrag, ze beperken je in je denken. Gedrag is vaak net een grammofoonplaat, het blijft zomaar hangen in een groef. We denken dat er geen andere manier is.''Door te luisteren naar coaches en NLP-trainers heeft ze geleerd dat het ook anders kan. ,,Met een prettiger en beter resultaat.''Christel stelt zich ten doel dit jaar duizend mensen met haar boek te inspireren. In 23 hoofdstukken vertelt ze over de moeilijkste beslissingen in haar leven. Vaak met een flinke dosis zelfspot.

Christel Mantel wil lezingen gaan geven. ,,Het is mijn droom nog twee boeken te schrijven: 'Ik en mijn karretje' en 'Oei, ik groei'.Het boek 'De invloed van gedachten' wordt op 20 maart gelanceerd in de Nieuwe Boekhandel in Amsterdam (ISBN: 9789461931849).

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen