Expositie Katja Koevoet in Westfriesgasthuis

Redacteur West-Friesland
hoorn

Het Westfriesgasthuis heeft sinds dit weekend een nieuwe expositie. Het ziekenhuis laat iedere kwartaal een andere kunstenaar werk tonen. Dit keer Katja Koevoet uit Hoorn.

Deze ondernemende kunstenares timmert stevig aan de weg. Zo hing er onlangs werk van haar in de Parkgallery. Afgelopen vrijdag opende ze haar expositie in Pakhuis Saigon in Wormer en ze hangt momenteel ook in ’de Verleeden tijd’ aan de Gouw in Hoorn.

De vorige week was nieuw werk van haar ook te zien op de Nationale Kunstjaarbeurs in het Beursplaza te Amsterdam. Tot haar eigen verbazing kreeg zij daar uit handen van David Polak, voorzitter van stichting Kunstweek, als eerste het nieuwe exemplaar uitgereikt van de speciale editie Beeldende Kunst in Nederland. Door een jury was zij samen met 34 andere kandidaten uit 144 kunstenaars geselecteerd om in deze speciale editie te staan.

Koevoet maakt foto’s om deze daarna met behulp van een computer verder in te kleuren. Hierdoor lijken veel van haar werken eerder op schilderijen dan op foto’s, maar ze manipuleert haar foto’s niet.De werken van Koevoet hangen tot 10 januari in de centrale hal van het Westfriesgasthuis en op de tweede etage. Meer info op www.katsphotoart.com.

Het complete artikel staat maandag 3 oktober in de Enkhuizer Courant en Dagblad voor West-Friesland

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen