Verkeerschaos tussen Schagen en Middenmeer

Redacteur Schagen
schagen

Sinds donderdag is sprake van een verkeerschaos in en rond Schagen, waar auto’s zeer moeizaam in of uit komen als ze richting Kolhorn en Middenmeer moeten.

Dat heeft twee hoofdoorzaken: de afsluitingen op de N248 Schagen-Middenmeer én - in Schagen zelf - de kruising Nes-Frans Halsstraat. In beide gevallen is sprake van asfalteerwerk door de provincie Noord-Holland (N248) en gemeente Schagen.

Automobilisten worden daarbij zeer slecht geïnformeerd over de obstakels op deze vitale wegen. Wie via de Westerweg door Schagen aan het eind van die weg rechtsaf de N248 richting Kolhorn en Middenmeer wil komt bedrogen uit, en moet bij de rotonde terug om via de Zuiderweg naar de N241 te rijden.

Daar worden automobilisten rechtsaf richting Niedorp gestuurd, om via de kílometers verderop gelegen N242 naar Middenmeer te gaan. Alles zonder enig waarschuwingsbord vooraf.Het beste kan verkeer dat via Schagen richting Middenmeer/Wieringerwerf wil, de Zuiderweg afrijden om dan via Barsingerhorn bij de Mieldijk de N248 vóór Kolhorn weer op te rijden. Die situatie geldt tot en met 5 september. Daarna gaat de N248 dicht tussen de Mieldijk en Kolhorn en wordt geadviseerd om via N242 bij Nieuwe Niedorp richting Middenmeer te rijden.

In Schagen zelf kan de C. Blaauboerlaan in Nes Noord het beste worden gemeden. Wie komende vanaf het Verlaat naar de wijk Groenweg wil, moet de Zuiderweg en vervolgens de Westerweg nemen. Voor Magnushof; de Zuiderweg op en rechtsaf via Spoorlaan, Stationsweg, Thorbeckestraat naar de Frans Halsstraat.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.