Nacht vol autobranden in Zaandam [video]

1/21
ZAANDAM

In de nacht van maandag op dinsdag hebben op maar liefst vier verschillende plekken autobranden plaatsgevonden in Zaandam, waarbij meerdere auto’s beschadigd raakten. De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek naar de daders.

De eerste brand was rond half één aan het Wagenschotpad. Eén auto raakte totaal verwoest, een ander liep flinke schade op. De brandweer heeft het vuur geblust. Op het Wagenschotpad hebben dit jaar al eerder autobranden plaatsgevonden.

Vervolgens was het rond half twee raak aan de Westzanerdijk. Ook hier vloog een auto in brand, omdat de brandweerkazerne vlakbij was, was deze brand al snel geblust.

Net nadat de brand aan de Westzanderdijk was afgehandeld, mocht de brandweer om iets voor half drie door naar de Tribune even verderop, waar ook een auto in brand stond.

Ten slotte kon de brandweer om drie uur verder naar de Doelman, waar opnieuw een auto in brand stond. Ook deze brand was snel geblust omdat het dichtbij de vorige brand was.

De politie heeft uitgebreid naar de dader of daders gezocht, maar tot aanhoudingen heeft dat niet geleid. Er wordt verder onderzoek gedaan.

Foto’s: DNP.NU

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen