Meer ruimte voor tweedehands

beverwijk

Zoals het internet goed is gebleken voor banen en bijverdiensten, zo geldt dat ook voor de Zwarte Markt, later de (Beverwijkse) Bazaar geheten. Jan Peter Dijkhuis komt er al vanaf het begin, dertig jaar geleden, en staat er al twintig jaar elk weekend met tweedehands vinyl. De platenhandel levert hem inmiddels de helft van zijn inkomen op.

Als je al 52 jaar in Castricum woont, er werkt en jaren als jongerenwerker/bestuurslid aan De Bakkerij verbonden bent geweest, dan is de kans groot dat je van alternatieve muziek houdt. Dijkhuis bezocht talloze concerten en kocht zich suf aan elpees. Om zijn hobby te bekostigen, verkocht hij óók platen op de toenmalige Zwarte Markt. ,,Het was m'n grootste inkoopbron. Met stápels kwam ik thuis. In het begin huurde ik af en toe een kraam, later alle zondagen en sinds 1999 heb ik een vaste plek in Hal 3. Dat is eigenlijk de enige hal waar nog tweedehands spullen worden verkocht.''

Dagblad Kennemerland zoomt in op de Beverwijkse Bazaar. Komend weekeinde gaan verslaggevers op het marktterrein aan de slag met reportages en andere activiteiten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.