Noodhulp los van regeltjes in Schagen

De gemeente Schagen stoort ook in 2012 25.000 euro op de rekening van het Noodfonds / archieffoto HDC Media

De gemeente Schagen stoort ook in 2012 25.000 euro op de rekening van het Noodfonds / archieffoto HDC Media

Redacteur Schagen
schagen

Het Noodfonds in Schagen kan ook in 2012 rekenen op de 25.000 euro die de gemeente daar sinds 2004 al aan bijdraagt. En ook de gevraagde extra vijfduizend euro over 2011 is gehonoreerd. Omdat het goed is dat acute hulp gegeven wordt aan mensen die met hun problemen echt nergens anders meer terecht kunnen.

Het Noodfonds is een samenwerkingsverband van de gemeente Schagen, en de kerkelijke instellingen Charitas en de Diaconie. Zij dragen elk 10.000 euro per jaar bij. Het fonds dient als vangnet voor inwoners van Schagen die in een financiële crisissituatie verkeren.

En bedroeg in 2009 het aantal aanvragers nog 36, en 25 in 2010; afgelopen jaar stond de teller in oktober al opweer op 31 mensen in nood. 'Mensen die', aldus PvdA'er Jan Muntjewerff 'allemaal een kontje hebben gekregen'. De gemeente moet gewoon haar duit in het zakje doen, vindt ook Lied van der Lubbe (CDA).’Maar bemoei je er verder als gemeente niet mee en bindt de noodhulp niet aan regeltjes’, klonk het woensdagavond in de commissie Samenlevingszaken. ’Want noodhulp geef je om ’niet’.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.