2500 lopers naar Park voor Marathon Hoorn

De finish is nu op het Grote Noord.

Eric Molenaar
Hoorn

Aan de Marathon Hoorn doen zondag schatting van de organisatie zo’n 2500 deelnemers mee. Van de ruim 1100 die zich al hebben ingeschreven doen de meesten mee aan de 10 kilometer (490) en de halve marathon (320).

62 inschrijvers waren er voor de marathonafstand. Volgens woordvoerder Martijn Mengerink van de stichting Marathon Hoorn is er een duidelijke verschuiving naar bedrijventeams. Ruim 35 organisaties hebben in totaal 71 teams ingeschreven. Ook doen dit jaar meer dan 240 leerlingen van vmbo-school d’Ampte mee.

Voor het eerst is schouwburg Het Park de omkleed- en inschrijfaccommodatie. De Othellozaal zal als grote kleedkamer dienen. In de foyer kunnen de startnummers worden afgehaald. Ook kan nog worden ingeschreven en is er gelegenheid om wat te eten of te drinken.

De start is dit jaar op het Kleine Noord, waarna de lopers linksaf de Gedempte Turfhaven opgaan. Terugkomend van de dijk lopen ze over het Grote Oost het Grote Noord op, waar de finish is.

Na-inschrijven kan nog: zaterdag vanaf 9.30 uur bij Boucher Sport2000 in Hof van Hoorn en zondag in Schouwburg Het Park.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen