Politie aast op ruimte in brandweerkazerne

Hans Brandsma
Bergen

De opdracht voor de aanbesteding van de nieuwe brandweerkazerne in Bergen lijkt in kannen en kruiken. Hoewel de Veiligheidsregio geen financiële bijdrage levert aan de nieuwbouw op Elkshove, zullen de exploitatiekosten waarschijnlijk dalen. De politie heeft aangegeven graag een deel van de ruimte te willen huren voor de inrichting van een post.

Burgemeester Hafkamp gaf donderdagavond een schot voor de boeg. ,,Het huurcontract is nog niet getekend, maar het zou me verbazen als het niet doorgaat. De politie wil graag en is ook bereid daar een marktconforme voor te betalen.’’ De huur ligt volgens Hafkamp tussen de tien- en vijftienduizend euro per jaar.

De gemeenteraad ging in maart akkoord met een krediet van bijna 1,8 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe kazerne, maar wilde nog wel proberen de exploitatiekosten te drukken. Die opdracht lijkt met de komst van de politie volbracht. Naast stallingsplaatsen voor drie brandweerauto’s is er in de kazerne ook een plek ingeruimd voor een oude ladderwagen die bestemd is voor opleidingen. Onder een carport is nog een parkeerplek.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.