Zwaluwen’30 blijft weg van de onderste plekken

Hoorn

Zwaluwen’30 heeft een benauwde, maar belangrijke zege geboekt in de thuiswedstrijd tegen Woudenberg. Om uit de onderste regionen te blijven, was een overwinning nodig en deze werd geboekt met de kleinst mogelijke marge: 1-0.

Ron van der Gracht was dan ook een tevreden coach na afloop van de wedstrijd. „Dit was zeker een belangrijke overwinning ja. We hebben er nu voor gezorgd dat zij zich ook zorgen moeten gaan maken. Zij probeerden via de counter toe te slaan en wij hebben ze vanaf minuut één goed afgejaagd met een extreem jong team”, aldus Van der Gracht, die vond dat zijn ploeg door het spel wel een overwicht had, maar niet extreem veel kansen kon creëren.

In de tweede helft werd het net wel gevonden door de roodzwarten. Na een mooie aanval via Jim Nelen en Anthony Sabajo werd de vrijstaande Mirko Boukens gevonden. Oog-in-oog met de doelman faalde hij niet. Dankzij zijn winnende treffer neemt de Hoornse ploeg enigszins afstand van de onderste ploegen.

Zwaluwen’30, dat aantrad met veel spelers van rond de twintig jaar, gaf nog wel een dot van een kans weg, zo zag Van der Gracht. „Zij schoten in één aanval op de paal en daarna op de lat, dus toen zaten we wel even met samengeknepen billen.”

Maar Zwaluwen’30 is er ondanks de benauwde zege nog niet, zo erkent de trainer ook. „We winnen nu wel, maar moeten nog even afwachten wat de concurrentie doet. Maar een goede zaterdag is dit sowieso. Laten we dat goede gevoel de komende weekenden vasthouden.”

Zwaluwen’30-Woudenberg 1-0.

Boukens 1-0.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons