Wethouder Beverwijk: ''Garanties Reinunie zijn nog hard''

Wethouder van Beverwijk, mr. A.J. P. Schram (CDA). Foto gemeente Beverwijk

Redacteur Kennemerland
IJMOND

beverwijk - De gemeente Beverwijk kijkt met grote bezorgdheid naar de ontwikkelingen bij de Huisvuilcentrale (HVC) Alkmaar, die honderd mensen wil ontslaan en anderen wil overplaatsen. Dat gaat in ieder geval niet gebeuren met voormalig Reinunie-personeel, zo beloofde wethouder Lex Schram op ferme toon aan de Beverwijkse raad.

Schram beantwooordde vragen van CDA-fractievoorzitter Vincent Kellenaar. Die wilde weten of de afspraken die bij de verkoop van de Reinunie aan HVC nog wel worden gerespecteerd. Bij die verkoop in 2007 zijn ook alle personeelsleden van Reinunie meegegaan naar HVC. Zij hebben een werkgarantie en ook een ‘locatiegarantie’, die betekent dat deze werknemers met standplaats Heemskerk, Velsen of Beverwijk niet zomaar naar een ander deel van het HVC-gebied worden overgeplaatst.

Toch is dat precies wat HVC van plan is. Werknemers verklaren dat ze door de directie onder druk worden gezet om van de afspraken met de drie voormalige Reinuniegemeenten af te zien.

Wethouder Schram maakte glashelder dat HVC zich nog altijd aan de afspraken dient te houden. ,,Het voormalige Reinuniepersoneel heeft zowel een werkgarantie als een locatiegarantie. Dat is nog steeds de geldende juridische situatie. Het is mij bekend dat daarover discussie plaatsvindt. HVC wil dat werknemers afzien van hun locatiegarantie. Maar zij kandat niet afdwingen.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.