Blessuretijd voor school Oostknollendam

Redacteur Zaanstreek
Oostknollendam

De basisschool in Oostknollendam mag verder in blessuretijd. Tijdens een bewonersbijeenkomst maandagavond in het dorpshuis over de dreigende sluiting van de school, zegde wethouder Anna de Groot van Wormerland toe 'er alles aan te doen' de school nog een jaar open te houden.

Namens het college van b en w belofde De Groot het tekort van 60.000 euro voor komend schooljaar - het schoolbestuur Spoor draagt 30.000 euro bij - te dekken. Althans ze gaat daartoe een voorstel indienen bij de gemeenteraad, die nog wel akkoord moet gaan. Waar het geld vandaan moet komen in de begroting weet ze nog niet.

Daarmee kan de school in ieder geval een jaar open blijven. In die periode zal een definitieve oplossing gevonden moeten worden om de school levensvatbaar te maken.

Voorafgaand aan de vergadering en de toezegging van de wethouder, liepen de schoolkinderen en honderden dorpsbewoners met spandoeken in protest van de school naar het dorpshuis. Volgens de wethouder en het bestuur van Spoor een teken dat er veel bereidheid is in het dorp om de handen uit de mouwen te steken en de school te redden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.