Video: Davids bij opening Dilano fashion

Dominic Schijven
Zaandam

Met sleepbewegingen en lobjes stuurt-ie z’n jeugdige tegenstanders als vanouds het bos in op het pleintje naast het pannenkoekenhuis bij de A.F. de Savornin Lohmanstraat in Zaandam.

Niemand minder dan voetbalmastodont Edgar Davids sierde vanmiddag de opening van de modezaak ’Dilano fashion for boys’ van Dilano en Romy van de Wijgerd.

Om en om namen pubers en pre-pubers het op tegen de voetbalgrootheid, die bekend stond om de combinatie van hard spel met een fluwelen zaalvoetbaltechniek en om zijn zonnebril. Davids wisselde af met baltovenaar Rowdy Heinen.

De nieuwe winkel in Zaandam heeft kleren hangen van het merk Monta juniors, de jeugdvariant van Davids’ kledingmerk Monta. ,,Dilano koopt al jaren het merk in, dan moet ik wel even zelf langskomen toch?’’, legt hij uit.

Davids’ klerenmerk combineert stijl met functionaliteit, geeft hij aan. ,,Het is fris, hip en apart, maar je kan er toch in voetballen’’.

De oud-voetballer van onder meer Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal, die zijn beste jaren bij Juventus kende, zit inmiddels al 17 jaar in de modewereld. ,,Ja Monta gaat al een tijdje mee, ik hield me altijd al met ’fashion’ bezig’’, zegt de altijd bebrilde voetballegende.

Onder de zonnebril schuilen kritische ogen, ondervond ook de 20-jarige eigenaar Dilano van de Wijgerd van de nieuwe winkel in Zaandam. ,,Hij hangt niet overal zomaar zijn kleren op. Hij is wel eerst komen kijken of het wel mooi en goed hangt bij ons’’, weet Van de Wijgerd nog.

Het is het tweede filiaal van Dilano fashion for boys, die heeft nog een winkel in Hoorn. Daar is Dilano van de Wijgerd zelf de baas op de vloer.

De Zaanse winkel wordt geleid door mede-eigenaar Romy van Wijgerd, het 17-jarige zusje van Dilano.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.