'Man wilde niet gered worden'

Foto DNP.nu/Lorenzo Derksen

Henk Jan den Ouden
Akersloot

Een omwonende heeft zondagmiddag in het water een nog contact gehad met de 38-jarige Rotterdammer, die zichzelf van het leven beroofde door het Noord-Hollands Kanaal in te rijden. Dat vertelt een buurtbewoner, die anoniem wil blijven.

,,Een oogetuige zag hoe de auto met hoge snelheid vanaf de Kanaalweg het water in reed’’, aldus de buurtbewoner. ,,Een buurman zag het gebeuren en is meteen in het water gesprongen. Hij heeft op de ruiten gebonkt en wilde de deuren openen, maar de bestuurder wilde niet. Dat maakte hij met gebaren duidelijk. Hij wilde er een eind aan maken.’’

,,Mijn buurman heeft nog geprobeerd de ramen in te beuken, maar dat lukte niet. De auto zonk steeds verder weg naar de bodem. Het is daar vier meter diep, hij kon er niet verder achteraan.’’ Ook een vriend die de redder achternadook kon niets meer uitrichten. ,,Ze zijn wel op de plaats blijven zwemmen waar de auto lag, om het voor de duikers duidelijk te maken waar de auto lag. Ik heb grote bewondering voor hen.’’ Ook vanuit een bootje dat langsvoer waagden opvarenden nog een poging, maar het was vergeefs.

Volgens de buurtbewoner waren de duikers, die uit Zaandam kwamen, zeer snel ter plaatse. De twee kinderen konden nog levend uit de auto worden gered.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.