Voorzitter Democratisch Zaanstad stapt op

redactie Zaa
Zaanstad

Voorzitter Wim Mulder van Democratisch Zaanstad is uit de partij gestapt, wegens 'onoverkomelijke bezwaren' tegen fractievoorzitter Aart Molenaar.

De Westzaner, die de afgelopen vier jaar voorzitter was, maakte zijn besluit woensdagavond via twitter bekend. Desgevraagd zegt hij dat de gang van zaken binnen Democratisch Zaanstad hem niet langer aanstaat. ,,Toen we een kleine partij waren, ging het prima, we konden goed met elkaar praten. Maar nu heeft DZ een aantal zetels gewonnen en heeft Aart Molenaar een huishoudelijk reglement uit 2012 dat ik nooit had gezien voor de dag gehaald en verklaard dat de fractie alléén beslist, dat het bestuur niet meer bij fractievergaderingen mag zitten en pas achteraf wordt geïnformeerd.''

Aart Molenaar bevestigt dat het bestuur niet meer iedere keer meevergadert. Nu de fractie is uitgedijd tot zeven (steun-)leden is dat niet meer te doen, zegt hij. Maar hij ontkent pertinent dat hij de gang van zaken bepaalt. ,,De hele fractie staat achter de nieuwe manier van vergaderen. De besluitvorming binnen de fractie vindt op de meest democratisch denkbare wijze plaats."

Lees het volledige verhaal in Dagblad Zaanstreek van vrijdag.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.