Wandeling verbindt drie dorpen van Stede Broec

Paul Gutter
Lutjebroek

’Rollen = wandelen’ zo verkondigt de raamposter voor de Avondwandeling ter gelegenheid van 650 jaar5 Stede Broec op vrijdag 29 augustus. Oftewel, iedereen is welkom.

Of je nu komt met de benenwagen, op de booster of in een rolstoel. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. ,,Het moet gewoon een gezellige happening worden’’, zegt Anita Groen uit Grootebroek.

Zij coördineert de Avondwandeling namens de werkgroep Sportief, een van de vier werkgroepen die het Stede Broecer feestjaar gestalte geven. ,,Het idee is om met de wandeling de drie dorpskernen van Stede Broec met elkaar te verbinden. Families, buren en vrienden kunnen met elkaar gaan lopen. In de hoop dat ze onderweg ook weer nieuwe contacten opdoen of juist oude bekenden ontmoeten. En dat er misschien op die manier nieuwe initiatieven ontstaan. Maar daar heb ik natuurlijk verder geen invloed op’’, lacht Groen.

Elkaar tegen

Er wordt gestart bij drie verschillende verzorgingshuizen: het Nicolaas Verpleeghuis in Lutjebroek (18.45 uur), Rigtershof in Grootebroek (18.45 uur) en het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel (19 uur). ,,Vanuit Lutjebroek loopt de muziekvereniging Sint-Ceacilia mee. Op de Zesstedenweg komen Lutjebroekers en Grootebroekers elkaar al tegen en dan lopen ze samen verder naar het plein aan De Middend, bij het gemeentehuis.’’

Ongeveer gelijktijdig arriveren daar dan ook de Bovenkarspelers. ,,Daarom noemen we het plein die avond ook het Plein van de Verbinding, want dat is immers het thema. Het Leger des Heils verzorgt daar een kopje koffie, thee of limonade. Ook zal de muziekvereniging Irene daar spelen. Vervolgens loopt iedereen dan weer terug.’’

Verkeersregelaars nodig

De wandelingen duren heen en terug ongeveer twee keer vijfenveertig minuten. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Wel roept de werkgroep Sportief deelnemers op om lopend of op de fiets naar de startlocaties te komen en zo parkeerproblemen te voorkomen. Tijdens de wandeling mogen deelnemers ook gebruik maken van de openbare weg. ,,Daarom hebben we eigenlijk nog wel wat verkeersregelaars nodig’’, aldus Groen.

Voor meer informatie: tel. 0228-515965 of e-mail: anita-61@live.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen