Alkmaarseweg op losse schroeven

Redacteur Kennemerland
heemskerk

De gemeente Heemskerk doet niet meer aan het autoluw maken van de Alkmaarseweg. Dat heeft wethouder Ellen van Tongeren donderdagavond tijdens de raadsvergadering gezegd op vragen van Liberaal Heemskerk. Beverwijk toonde zich vrijdag verrast en hoopt dat er nog te praten valt.

De weg doorsnijdt zowel Beverwijk als Heemskerk en vormt een doorgaande verbinding met Castricum. Het is een drukke weg: er zijn 12.000 autobewegingen per etmaal geturfd. Dat moet omlaag naar 5.000 vindt met name Beverwijk.

Deze gemeente heeft geconstateerd dat de bewoners van de wijk Westertuinen te veel worden blootgesteld aan de kwalijke gevolgen van al dat verkeer (fijnstof!).Heemskerk is nu tot de conclusie gekomen dat het minder dan Beverwijk belang heeft bij het autoluw maken van de Alkmaarseweg. De problematiek die in de Westertuinen spelt, is minder merkbaar in de Heemskerkse wijk Meerestein aan de andere kant van de Alkmaarseweg.

Wat dit voor het totale project betekent, is nog niet duidelijk. Beverwijkwil graag met Heemskerk om tafel. Mogelijk kanhet Beverwijkse deel van het project alvast worden opgepakt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.