Hotel Sittard ontruimd wegens grote brand

Leander Mascini
SITTARD

De brandweer heeft maandagmorgen een hotel in Sittard ontruimd nadat er een grote brand was ontstaan in een nabijgelegen sporthal aan de Sportcentrumlaan. De gasten, volgens een woordvoerder van de brandweer 18 Amerikaanse wielrenners, zijn opgevangen in het stadion van voetbalclub Fortuna Sittard.

Deskundigen doen metingen naar de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen, maar uit de eerste resultaten lijkt het dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen. Er zijn geen beperkingen opgelegd aan buurtbewoners.

Met veel materieel wordt geprobeerd de brand, die tot in de verre omtrek grote rookpluimen en hinder veroorzaakt, te blussen. Er zijn onder meer hoogwerkers ingezet. Brandweerlieden kunnen het pand nog niet van binnenuit blussen. Daarvoor is het te gevaarlijk.

Verloren

De brand brak even voor 5.00 uur uit. De oorzaak is nog onbekend. Het complex, waarin voorheen een tenniscentrum zat, moet als verloren worden beschouwd.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Sittard door brand is getroffen. Op 19 augustus werden ’s avonds meerdere panden in het centrum van de stad ontruimd, waaronder twee hotels en een restaurant. De 38 gasten werden toen elders in Sittard in een hotel opgevangen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.