Met lintje en zonder schoenen op de foto

VENHUIZEN

En of Aafje Ruiter-de Vries uit Westwoud uit het veld was geslagen! Eventjes dan, want daarna kreeg ze van burgemeester Rob van de Riet toch de koninklijke onderscheiding opgespeld.

Ze reageerde onthikt in café De Roode Leeuw toen de burgemeester haar naar voren riep. ,,M’n schoenen mogen niet op de foto, ik ben er niet op gekleed’’, riep ze nog. ,,Beloofd!’’, reageerde de burgemeester.

Maar het lintje kwam bij haar terecht, omdat ze al jarenlang als vrijwilligster de bejaarden in het Noorderlandhuis helpt, als super-vrijwilligster actief is in het dorp, waaronder bij de Vrouwen van Nu, de Zonnebloem en bij het ouderenproject Seniores Priores.

Eigenlijk had Nico Bleeker uit Venhuizen vorig jaar zijn lintje moeten krijgen; toen nam hij afscheid als bestuurslid van het Dorpshuis. Dat mislukte, maar gisteren werd de schuld ingelost. De bankman en vrijwilliger/bestuurder is bij de Bosmanstichting en sportclubs actief geweest.

Harm Schraa is een Tukker in de tulpenvelden. De Hoogkarspeler is raadslid geweest en is actief in de jumelagecommissie en de hengelsportclubs en bij voetbalclub Spirit.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen