'Hoogovens IJmuiden passen goed bij Tata'

Leander Mascini
IJMUIDEN

De hoogovens in IJmuiden passen goed binnen het Indiase staalconcern Tata Steel. Dat laat de centrale ondernemingsraad (cor) van Tata Steel Nederland weten na geruchten over een mogelijke samenwerking van de Nederlandse tak van Tata met andere staalbedrijven.

Volgens de raad hebben werknemers van Tata Steel Nederland veel vragen over recente berichten dat de divisie zou kunnen worden samengevoegd met de staaltak van het Duitse ThyssenKrupp.

Het medezeggenschapsorgaan is van mening dat, zolang er niet meer duidelijkheid is over de toekomst van Tata Steel Nederland, het onderdeel het meest gebaat is bij het huidige moederconcern. ,,We voelen ons prettig bij Tata'', aldus de voorzitter van de cor.

De raad wil betrokken worden bij eventuele onderhandelingen over de toekomst van Tata Steel Nederland. Ook moeten er voordelen zijn voor de werknemers bij een mogelijke transactie, vindt de voorzitter. Er werken circa 10.000 mensen voor Tata Steel Nederland, waarvan ongeveer 9000 bij de hoogovens.

Maandag werd nog bekend dat Tata Steel een deel van zijn verlieslatende activiteiten in Groot-Brittannië heeft verkocht. Er zijn nu speculaties over wat het concern zou kunnen doen met zijn resterende activiteiten in Europa.

In de Duitse media werd gemeld dat wordt gekeken naar een samenwerking met ThyssenKrupp. Ook een samenwerking met het eveneens Duitse staalbedrijf Salzgitter zou tot de mogelijkheden behoren.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.