'Burgemeester en wethouders Den helder snurken over Gemini'

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

Het platform 'Laat het Gemini niet in de kou staan' voelt zich genegeerd en verontachtzaamd door burgemeester en wethouders van Den Helder. Het college 'zit volledig te snurken terwijl er een compleet regionaal ziekenhuis om zeep geholpen dreigt te worden', aldus het platform in een verklaring.

Het platform, waarin behalve ambtenarenbond AbvaKabo vrijwel alle politieke partijen in de Helderse gemeenteraad samenwerken, stuurde op 3 maart een brief naar burgemeester en wethouders. Daarin werd gevraagd de doelstelling van het platform publiekelijk te onderschrijven en colleges van buurgemeenten actief te benaderen om steun te verwerven voor de actie tot behoud van een volwaardig ziekenhuis in Den Helder.

Ondanks een herinneringsbrief blijft het stil vanuit het stadhuis. 'Het college is klaarblijkelijk horende doof en ziende blind', aldus Henny Abbenes van het platform. Daarmee gaan burgemeester en wethouders volgens hem voorbij aan de negentienduizend handtekeningen die reeds zijn opgehaald en drieduizend raamposters die overal in Den Helder hangen. Afgelopen weekend gingen Helderse politici, onder wie raadsleden van D66, nog handtekeningen inzamelen in Anna Paulowna.

Foto: op de Helderse markt zijn inmiddels duizenden handtekeningen gezet voor behoud van het Gemini.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.