De boot naar Texel? Straks niet meer te missen...

De bewuste wegwijzer.© Foto HMC

Petra Bies
Den Helder

De eerste is een man met een rugzak, daarna volgt het echtpaar met ratelende rolkoffers en tenslotte is daar die vermoeid ogende vrouw met een verschoten weekendtas. Ze staan in de Beatrixstraat of voor het station en stellen me allemaal dezelfde vraag: ,,Hoe kom ik bij de boot naar Texel?’’

Als binnenstadbewoner ben je af en toe stadsgids. Toeristen die willen weten waar de apotheek is of waar ze vis kunnen eten. Dat zijn bekende vragen. Maar wie de veerhaven zoekt, kan toch gewoon op de bordjes kijken?

Zou je denken. Want na die drie raadplegingen in nog geen week tijd maar eens een inspectie gedaan.

Wie het station uitloopt, ziet een waaier van bordjes. Wegwijzers naar musea, schouwburg, Oranjerie, het invalidentoilet in de bibliotheek en zelfs naar het winkelcentrum met als afstandsaanduiding een liggend streepje, want het is immers aan de overkant van de weg al zichtbaar.

Wat is er gebeurd met de richtingaanwijzer voor de Teso-boot? Vast gesneuveld bij de herinrichting van het plein, denken we zo.

De gemeentevoorlichtster gaat eens rondvragen in het stadhuis. Wat blijkt: er is nooit een bordje geweest. De aanduiding staat wel op de ANWB-borden, maar niet op die voor voetgangers. ,,De afdeling stadsbeheer gaat het oplossen, want dit is inderdaad niet attent.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.