Tussenstand Jeugd Op Zoek: 2323 jongeren aan het werk

Eén week na de aftrap van het programma ‘Jeugd op Zoek’ is er werk voor 2323 jongeren. Het bedrijfsleven heeft zeer positief gereageerd op de oproep van Randstad aan werkgevers in Nederland om 10.000 jongeren in vijf weken tijd aan het werk te helpen. Jongeren krijgen zowel lbo, mbo- als hbo- vacatures aangeboden in branches als industrie, horeca en de overheid.

Er is veel werk voor jongeren als administratief medewerker, procesoperator en callcentermedewerker maar ook horecapersoneel, verpleeghulpen, grondstewards en beleidsmedewerkers zijn geworven onder de jongeren. Het grootste percentage van de jongeren is 31 tot 40 uur per week aan het werk.

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Nederland is blij met de enthousiaste reacties op het programma: „We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: we moeten de jeugdwerkloosheid aanpakken. De 148.000 jongeren die op dit moment thuis zitten zijn de toekomst van werkend Nederland. We moeten hen een duwtje in de goede richting geven. Het is geweldig om de respons te zien die we krijgen. Sinds de aftrap staan de telefoons roodgloeiend bij onze intercedenten in het hele land. Maar dit is nog maar het begin, we hebben het bedrijfsleven hard nodig om samen 10.000 jongeren aan het werk te helpen!” (Foto: Thinkstock)

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.