Hoop gedoe om sigaartje uit eigen doos

Ed Brouwer

Sympathiek, bij elke baal hondenvoer die Gezina Gooijer uit Huizen koopt bij dierenzaak Faunaland in haar dorp, krijgt ze een stempel. Een volle kaart met tien stempels geeft recht op een gratis baal hondenvoer ter waarde van €68,20.

Vanwege moordende concurrentie besluit Faunaland de spaarkaart af te schaffen en de prijs van een baal hondenvoer blijvend met maar liefst twintig procent te verlagen. Prachtig, maar mevrouw Gooijer die al achttien jaar klant is, concludeert ondertussen wel sip, dat ze voor die gratis zakken altijd gewoon heeft betaald. Het spreekwoordelijke sigaartje uit eigen doos.

De hondenbezitster blijft zitten met zeven stempels die in feite €54,56 waard waren. Faunaland wil er €14 voor geven, maar ze mag ook stempels bijkopen als ze tien procent korting op de nieuwe balenprijs inlevert. Ze komt er niet uit en vraagt onze raad. De winkelierster doet dan via ons een goed aanbod. Gooijer heeft zoveel stempels, dat ze nu al dankzij de sterk verlaagde zakkenprijs een gratis baal hondenvoer kan komen halen.

Mooi opgelost. De winkelier vindt het alleen wel jammer dat er zo’n punt van wordt gemaakt, terwijl het hondenvoer nu met zo’n geweldige korting wordt aangeboden. Vooruit, een oproep: allemaal naar Faunaland!

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.