AFC’34 naar winst in modderpoel

Gerard Klaver
Eerste klasse A

Het leken wel onverwoestbare rugbyspelers, na afloop van AFC’34-Fortuna Wormerveer. Geheel onder de blubber verdwenen de spelers naar de catacomben, na een enorme strijd op een ouderwets modderveld.

De Alkmaarders toonden zich de beste worstelaars en wonnen deze subtopper volkomen verdiend met 3-0. Lang bleef het een spannende wedstrijd doordat de mooiste kansen niet aan AFC’34 besteed waren, terwijl ook tot twee keer toe de paal werd geraakt.

Pas vlak voor tijd nam invaller Brian-Paul Tesselaar, ook al tegen VVIJ de matchwinnaar, zijn ploeg bij de hand en scoorde nog tweemaal.

Na afloop ging veel aandacht uit naar het Alkmaarse hoofdveld. Bij AFC’34 kijkt iedereen reikhalzend uit naar de zomer, in de wetenschap dat de gemeente dan een nieuw kunstgrasveld zal aanleggen. Gezien de omstandigheden op deze zondag, waarbij goed voetbal nauwelijks mogelijk was en het met name aankwam op strijd, is dit geen overbodige luxe.

Het teleurgestelde Fortuna Wormerveer had na afloop weinig goeds te melden over het veld, maar feit was wel dat de Alkmaarders gewoon beter met de omstandigheden omgingen. Het begon ook feller aan de wedstrijd, wetende dat slechts een overwinning goed genoeg zou zijn om de bovenste ploegen in het vizier te houden. De treffer van Egmonder Raymond de Waard, die al in de eerste minuut vanaf rand zestienmetergebied keihard uithaalde, kwam daarbij als geroepen.

Dat de ruststand slechts 1-0 was mocht een klein wonder heten. Lars Boekel (alleen voor doelman Rik Remmerzwaal), Luc Schuffelen en Denzel Meijer hadden grote kansen, terwijl aan de andere kant doelman Ori Hoogland tot twee keer toe een bal laag uit de hoek moest tikken.

Op het steeds slechter wordende veld kwam AFC’34 beter uit de verf dan de technisch vaardige gastheren. Nick Burger en de buffelende Schuffelen raakten beiden de paal, waardoor de spanning lang in de wedstrijd bleef. Echte kansen voor Fortuna Wormerveer bleven overigens uit; de verdediging van AFC’34 wist in de modder van geen wijken.

Met het inbrengen van onder anderen supersub Mike Eudoxie probeerde de Zaanse trainer Martin de Groot nog de gelijkmaker te forceren. Maar na goed doorgaan aan de andere kant van Denzel Meijer was het Brian-Paul Tesselaar die met een fraaie snoekduik zijn voorzet binnen kopte en de wedstrijd besliste. Ook de 3-0 kwam van Tesselaar.

Door het gelijkspel tussen Alphense Boys en Purmersteijn blijft AFC’34 op de achtergrond meedoen om de bovenste plekken. Het verschil van zes punten betekent dat de komende weken belangrijk gaan worden.

AFC’34: Hoogland; Boekel, Aykan, Kroon, Yilmaz; Schuffelen (78. Snijders), Burger, Ouamar (86. Inecia), Kansen; D. Meijer, De Waard (78. Tesselaar).

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.