Van Arkel lacht en Van den Berg huilt

Mark Borsje
’t Veld

Voor thuisspeler Alexander van den Berg, was het niet de meeste gelukkige zondag uit zijn tenniscarrière. Waar de Veldtemer eerst het onderspit moest delven in de HD4 van het Kogge Open, ging hij later op de dag ook onderuit in de finale van het enkelspel.

Samen met zijn dubbelpartner Bas Twaalfhoven begon de wedstrijd tegen Pim Boots en Wouter Ursem nog heel aardig. Het getalenteerde duo dat in competitieverband ook wel eens samenspeelt etaleerde hun klasse en won zo verdiend de eerste set 3-6. De als eerste ingeschaalden Boots en Ursem waren echter niet van slag en wisten al vroeg in de tweede set het verschil te maken met enkele goede breaks 6-1. In de beslissende set kon het duel lange tijd alle kanten opgaan, maar wisten Van den Berg en Twaalfhoven het hoge niveau van de eerste set niet meer te benaderen waarna Boots en Ursem de beslissende break forceerden 6-3.

In zijn enkelpartij was Van den Berg favoriet tegen de ongeplaatste Joost Grooteman, maar die had zich eerder in de week al bewezen met twee knappe overwinningen. Deze hadden hem zoveel vertrouwen gegeven dat hij direct scherp was en de ballen kon neerleggen waar hij dat wilde. Van den Berg speelde voor wat hij waard was, maar kon niet voorkomen dat ook deze titel aan zijn neus voorbij ging 6-3, 6-3.

Voor Robbert van Arkel was het wel zijn dag. In de GD6 eiste hij samen met Sharon Leegwater de titel voor zich op. In de eenzijdige finale tegen Esmé Kraaij en Mark Verburg was er van een wedstrijd nauwelijks sprake 6-1, 6-4. In de HE6 moest Van Arkel wel vol aan de bak tegen Frits Bakker. Die nam als tweede ingeschaald direct het initiatief en dwong Van Arkel naar achteren met krachtige slagen. Dit resulteerde uiteindelijk in de setwinst voor Bakker 3-6. Waar hij zijn concentratie iets verloor was het Van Arkel die juist in de partij groeide. Met wat meer bravoure dwong hij verdiend een beslissende set af, 6-3. Hierin hielden beide kemphanen elkaar lang in bedwang. De kansen om elkaar pijn te doen werden niet benut, tot Van Arkel uiteindelijk toch het beslissende gaatje kon vinden waarmee hij Bakker op de knieën kreeg 6-3.

In de DE5 kon Joyce Mol haar favorietenrol waarmaken. Gemakkelijk ging dit echter allerminst. Tegen Melissa de Boer moest ze alles uit de kast halen om er met de winst vandoor te gaan. Nadat Mol de eerste set had gewonnen (6-3) knokte De Boer zich terug in de wedstrijd, 2-6. In de derde set ging het tot 5-5 gelijk op waarna Mol via twee sterke slotgames de partij naar zich toe trok: 7-5.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen