School Ilpendam zamelt 330 euro in voor actie Sint-Maarten

De groente- en fruitkraam van basisschool Sint Sebastianus in Ilpendam.

Van onze verslaggever
Ilpendam

Kinderen van basisschool Sint Sebastianus in Ilpendam hebben met een groente- en fruitactie op de braderie in het dorp ruim 330 euro ingezameld voor de wederopbouw van Sint-Maarten.

De kinderen van groep 7/8 waren zaterdag de hele middag in de weer om groente en fruit uit de eigen schooltuin aan de man te brengen op de drukbezochte braderie. Van een verkoop was geen sprake; klanten mochten een artikel uitkiezen in ruil voor een donatie in de bus. De braderiebezoekers konden de actie van de basisschool goed waarderen en gaven gul voor de door de kinderen zelf geteelde boerenkool, kalebassen, palmkool, mais en appeltjes.

Maandagochtend werd de opbrengst in de klas geteld. Het bedrag - 330,95 euro - wordt overgemaakt naar Giro 5125. Daarmee draagt de Ilpendamse basisschool een steentje bij aan de wederopbouw van Sint-Maarten. Orkaan Irma richtte begin september een ravage aan op het eiland.

Schooldirecteur Batje van den Brink is trots op de kinderen: ,,Op school leren wij de kinderen oog te hebben voor mensen die onze steun nodig hebben en deze actie laat zien hoe onze leerlingen zich concreet willen inzetten om anderen te helpen.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.