Kras/Volendam, op sleeptouw genomen door Jorn Smits, grijpt laatste kans

Redactie Waterland
panningen

Onder impuls van Jorn Smits hebben de handballers van Kras/Volendam zaterdagavond in Panningen de laatste strohalm gegrepen. Door de 30-31 zege op landskampioen Bevo is plaatsing voor de Bene-League én de finale om de landstitel weer mogelijk.

Cirkel of niet. Het kon Matthijs Vink na de gewonnen wedstrijd niets schelen. De routinier was dolgelukkig dat hij zijn ploeg aan de overwinning hielp. Met nog een halve minuut op de klok was de stand gelijk (30-30).

Bevo-doelman Bart Ravensbergen leek zich tot uitblinker van de avond te kronen toen hij een schot van Jaap Beemsterboer stopte. Vink vloog echter vol overtuiging de cirkel in en sloeg de bal in het doel (30-31).

Cirkel?

,,Eerlijk waar, ik heb geen flauw idee of het wel of geen cirkel was. Ik ging vol voor de bal en dan let ik daar niet op. Ik gaf alles wat ik in me had en het pakte goed uit”, vertelde hij. De speler besefte heel goed dat nog een nederlaag fataal was geweest. ,,Donderdag (nederlaag tegen Hurry Up, red.) was een zware domper. Alles leek opeens weg. Nu winnen we, is het geloof terug en spreken we weer over de finale.”

Dat het achter koploper Lions ontzettend dichtbij elkaar zit en spannend is, bewijst de stand. Bevo, dat voor donderdag nog alles in eigen hand had om de tweede plek veilig te stellen, moet zelfs nu nog vrezen voor de Bene-Leaguedeelname volgend jaar.

Zwaarder

De Limburgers hebben net als Volendam zestien punten, maar een zwaarder programma. Aalsmeer staat op een punt achterstand. Hurry Up heeft dertien punten. Volendam, dat zaterdag tegen Lions speelt en daarna Tachos treft, heeft alles in eigen hand. Zelfs plaatsing voor de finale om het landskampioenschap.

Daarover wilde trainer Mark Schmetz echter absoluut nog niet spreken. ,,Dit was onze laatste kans en die hebben we in een perfect resultaat omgezet. Ik ben trots dat deze onervaren jongens dit onder druk hebben gepresteerd.”

Overtuiging

Schmetz had lovende woorden voor pupil Jorn Smits, die tien keer wist te scoren ,,Hij heeft een paar weken geleden kenbaar gemaakt de ploeg op sleeptouw te willen nemen en dat deed hij vol overtuiging.” Smits wil graag nog een jaar bij Volendam blijven, voordat hij de stap naar het buitenland maakt.

,,Dat wil ik alleen op het hoogste niveau in de Bene-League. Dat was in gevaar en spookte door mijn hoofd. Ik vond het mijn taak om de ploeg op sleeptouw te nemen om niet de controle over deze situatie te verliezen”, verklaart de topschutter zijn motivatie. Smits was verbaasd dat hij zo veel ruimte kreeg van Bevo om te schieten, maar klaagde niet.

,,Het allerbelangrijkste is dat we het nu weer in eigen hand hebben. We kunnen langzaam weer naar boven kijken. Op de laatste speeldag wordt alles pas beslist.”  Bevo - Volendam30-31Doelpuntenmakers Volendam: Smits 10, Hinskens 6, Vink 6, R. Duin 5, J. Duin 2, Van Buren 1, Pérez 1.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.