Onnodig verlies FC Volendam

Medewerker Internet
Volendam

FC Volendam-trainer Hans de Koning vermoedde dat het thuisduel met FC Eindhoven wel eens een aantrekkelijke pot voetbal kon worden. Hij kreeg gisteravond geen gelijk. Bovendien leed zijn ploeg de derde nederlaag op rij: 1-3.

Een onnodig verlies, want in de matige vertoning was Volendam zeker in de eerste helft nog de minst slechte. Het had in het gezapige eerste half uur de controle en kwam via Tom Overtoom, die succesvol het strafschopgebied van de Brabanders binnendrong, verdiend op voorsprong. Die had bovendien tegen de rust uitgebouwd kunnen worden door Robert Mühren. De topscorer schoot via een Eindhovens been net langs de verkeerde kant van de paal.

Uit de daaropvolgende corner van Brandley Kuwas belandde de door iedereen gemiste bal pardoes op het hoofd van Henny Schilder, die naast kopte. Kostbare missers, want even daarna benutte Nayib Lagouireh, die ongehinderd over de linkervleugel van Volendam mocht opstomen, de eerste de beste mogelijkheid van de bezoekers.

Het besluiteloze Volendam kon het tij niet meer keren. Waar Overtoom en Mühren vlak na de rust verzuimden de thuisclub weer aan de leiding te brengen, tikte Chiro N’Toko aan de overkant de bal wél binnen. Hij was alert, toen een vrije trap van Maxime Gunst niet goed verwerkt werd in de Volendamse doelmond.

Met name Mühren en Henk Veerman (voor het eerst in een competitieduel in de basis gestart} kregen nog kansen op de gelijkmaker en uiteindelijk besloot De Koning ook Damien Menzo (terug van een vorige week opgelopen blessure) vanaf de bank naar het front te sturen en Levi Schwiebbe te offeren.

Het leidde tot een spervuur aan schoten op het Eindhovense doel, maar ook nu weer viel de treffer aan de andere kant. Handig gebruikmakend van de ruimte deelde Josemar Makiavala een doffe dreun uit, waarmee Volendam voorlopig is weggezakt naar de grauwe middenmoot.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen