College Edam-Volendam gevallen

Marisa Kes (Volendam 80). Foto: Ella Tilgenkamp

Gina Kroon-Sombroek (CDA). Foto: HMC

1 / 2
Redacteur Waterland
edam

Amper twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen is Edam-Volendam een stuurloos schip geworden. De coalitie spatte in de nacht van donderdag op vrijdag uiteen.

VVD, PvdA en GroenLinks dienden tijdens een turbulente gemeenteraadsvergadering een motie van wantrouwen in tegen het minderheidscollege van Volendam 80 en CDA. De oppositie, die met elf tegen tien een minieme meerderheid in de raad heeft, eiste het vertrek van de wethouders Marisa Kes (Volendam 80) en Gina Kroon-Sombroek (CDA).

Het college zou 'gebrekkig communiceren naar raad, ondernemers en bevolking' over belangrijke onderwerpen als het Ontwikkelingsplan Dorpshart en de huisvesting van de ambtenaren. De ontgoochelde wethouders weigerden zelf op te stappen, maar moesten toch vertrekken omdat de raadsmeerderheid dat wilde.

Volgens de coalitie haalt de oppositie door het college te laten ploffen zijn gram in de ambtenarenkwestie. VVD, PvdA en GroenLinks vinden dat het college het omstreden raadsbesluit om de voormalige hoogheemraadschappanden in Edam 'bewust traineert'.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.