Streefbedrag pannaveld en hek rond voetbalveld park Niedorp is al gehaald

Michiel Snik
Winkel

De Evenementencommissie Winkel heeft nu al als enige het streefbedrag van vijf mille gehaald voor het crowdfunding-project van de gemeente Hollands Kroon. De gemeente zal hier dan nog 2500 euro bijleggen.

De evenementencommissie was een van de vijf verschillende partijen die in Hollands Kroon waren geselecteerd voor de actie Nieuwe Helden. Als zij de helft van het geplande budget binnen halen, dan legt de gemeente daar nog eens 2500 euro maximaal bij.

De evenementencommissie wil in het park tussen Winkel en Nieuwe Niedorp een pannaveld realiseren. Daarnaast moet er ook een hek rond het voetbalveld komen zodat dit terrein beter wordt beschermd. De hele klus kost tien mille. De organisatie wilde laatste 2500 euro zien binnen te halen met onder meer een sponsorsloop op 11 december met de schooljeugd.

De andere projecten zijn een ’foodtruck’ waarmee stichting Kroon van Holland langs scholen en bedrijven trekt om gezond eten en streekproducten te promoten. Daarnaast is er nog het plan voor ’buurtsafari’ om kinderen met behulp van een boek te laten kennismaken met alle speelplekken in Winkel en Nieuwe Niedorp, in Den Oever probeert muziekvereniging Apollo een concert voor jongeren van de grond te tillen terwijl in hetzelfde dorp de stichting Vispromotie ijvert voor zogenoemde crossmediale informatiepanelen. De actie eindigt 18 december.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.