Dynamiek centraal bij Mercedes-Benz A-Klasse

© HSPublicity

Mercedes-Benz gooit het over een compleet andere boeg met de nieuwe A-Klasse. Was het vorige model van de compacte Mercedes-Benz nog ietwat behoudend, de nieuweling is veel dynamischer. De nieuwe A-Klasse is achttien centimeter lager dan zijn voorganger. Daardoor oogt hij sportiever. De bredere wielkasten en de vouwen over de flanken dragen bij aan het sportievere voorkomen. Typisch Mercedes-Benz is de grote grille met het centraal geplaatste logo.

De sportiviteit komt in het interieur tot uiting in onder meer het driespaaks sportstuurwiel en het veelvuldige gebruik van chroom.

De A 160 trapt op benzinevlak af met een 1,6-literkrachtbron die 85 kW levert. De A 180 is voorzien van dezelfde motor, maar die levert in deze configuratie 115 kW. De topversie is de A 200. Met een 2,0-liter motor heeft de koper maximaal 155 kW onder de rechtervoet. Dieselen kan met twee 1.800 cm3-motoren uit de B-Klasse. Die in de A 180 CDI levert 80 kW, in de A 200 CDI heeft Mercedes-Benz het vermogen opgeschroefd tot 100 kW. Wie echt wil opschieten, kiest voor de 2,2-liter A 220 CDI met 125 kW. De A-Klasse maakt in september zijn opwachting bij de Nederlandse dealers.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.