Spanning stijgt in Glazen Huus: wordt record gehaald?

Jeroen Haarsma
Hoorn

Ut Glazen Huus is langzamerhand een begrip aan het worden in Enkhuizen. In de variant op 3FM Serious Request wordt in een kas op vier hometrainers gefietst om geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

Dat is echter wat simpel gesteld, want in de drie jaar is de actie van Team Leef Elke Dag uitgebreid met muziek, verlotingen, een veiling en een sponsorloop.

Gezellig

,,Het gaat om het goede doel, maar het is ook leuk dat iedereen het gezellig vindt’’, meent Bert de Bruin, zelf al driemaal deelnemer van het fietsspektakel Alpe D’HuZes. Met de acties rond Ut Glazen Huus haalt het team het sponsorgeld op om de berg in Frankrijk te bedwingen. Zes gaan fietsend naar boven en twee wandelend.

Per uur fietsen er in Ut Glazen Huus andere mensen mee met de leden van Team Leef Elke Dag en brengen zo geld in het laatje. De Enkhuizer bedrijven Enza en Incotec en het Zuiderzeemuseum hebben ieder voor 500 euro dagdelen ingevuld op de fietsen.

'Angels'

Twaalf meiden fietsen samen zo’n zeventig uur als ’Klaas Angels’. Ze brengen zo geld binnen, maar organiseren ook ’Trossen los’; eten en varen op de Schuttevaer voor het goede doel.

Vanaf zaterdagmiddag zijn er steeds allerlei activiteiten rond de kas en veel muziek van Radio Enkhuizen en live van plaatselijke muzikanten. Klapstuk wordt het laatste uur, maandagmiddag vanaf vier uur, dan komen Maarten Peeters en Margriet Eshuijs drie toepasselijke liederen zingen.

Zondag was ’s morgens de sponsorloop het Rondje van Enkhuizen, georganiseerd door Jacco Schilder. Zo’n 120 deelnemers liepen langs Ut Glazen Huus en brachten samen 1450 euro binnen. Eind van de middag was de veiling van 35 kavels door Venhuizer Hans Bregman. Hij wist 2710 euro los te praten bij de aanwezigen. Eten in de keuken van De Paus voor vier personen bracht met vierhonderd euro het hoogste bedrag op.

Vorig jaar stopte de teller van de actie op 12.000 euro, dit jaar hoopt het team op meer.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen