Interim-bestuur FEB praat dinsdag verder over Den Helder Kings

Casper Duin
Den Helder

Het interim-bestuur van de Federatie Eredivisie Basketball (FEB) praat komende dinsdag verder over de situatie rond Den Helder Kings. Een beslissing is volgens voorzitter Marcel Verburg nog niet genomen.

Berichten dat Den Helder zaterdag van het interim-bestuur toestemming kreeg om aan de eredivisie te blijven deelnemen, worden door Verburg ontkracht. ,,Ik heb geen idee waar die informatie vandaan komt. Het is voorbarig. Feit is dat wij dinsdag verder praten over hoe we verder gaan. Daar is inderdaad het oude FEB-bestuur bij aanwezig. Verder is er niks te melden. Er is geen witte rook of groen licht. Misschien dat het daarop uitdraait, maar er is nog geen besluit genomen.''

Acht afgevaardigden van de eredivisieclubs - Den Helder ontbrak in de vergadering - kwamen afgelopen zaterdag bijeen om een oplossing te creëren voor de impasse, die is ontstaan nadat woensdagavond het oude FEB-bestuur per direct de taken neerlegde.

Zij benoemden een interim-bestuur van de FEB. ZZ Leiden-voorzitter Verburg is daarvan voorzitter. Albert Dominicus (Den Bosch), Michael de Jager (Weert) en Adriaan van Bergen (Zwolle) zijn de andere bestuursleden.

Het bestuur kreeg twee opdrachten mee. Enerzijds het vormen van een nieuw FEB-bestuur. Anderzijds het komen tot een oplossing voor de situatie rond het failliete Den Helder Kings. Daarbij is het de vraag of en onder welke voorwaarden mannen eredivisiebasketbal voor Den Helder behouden kan worden.

Mocht de Helderse eredivisionist van het tijdelijke bestuur toestemming krijgen om in de eredivisie te blijven en de plannen voor een doorstart verder te realiseren, dan is Kings nog steeds afhankelijk van het oordeel van curator A. de Groot.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.