Wat is dit toch?

Hedzer Faber

,,Da’s laag koppen. Van Ruiz. Daar kun je voor fluiten’’, horen we commentator Frank Snoeks zeggen. Het is de 54ste minuut van de kwartfinale en miljoenen Nederlanders zitten op het puntje van hun stoel.

Ons Oranje is duidelijk de betere ploeg, maar van scoren is het nog niet gekomen tegen de mierenhoop aan in het wit gestoken mannetjes die ofwel met z’n allen voor het Costa Ricaanse doel staan, ofwel Robin van Persie voor de zoveelste keer in de buitenspelval lokken.

Wanneer zou Van Gaal Huntelaar brengen, vragen we ons af, als bij Frank Snoeks de telefoon afgaat. Hij is zich kennelijk heel even niet bewust van de microfoon en zijn miljoenenpubliek. ,,Wat is dit toch?! Verdomme...’’, horen we hem grommen.

Van mij had hij op mogen nemen. Hoort ook bij ’de totale mens’ zoals Van Gaal zijn 23 ook graag presenteert.

,,…Met Frank. Hoi mam. Ja goed, maar… Ja, mam, ik eet goed hier. AANNAME CAMPBELL. Wel anders dan thuis, ja. Maar mam, de wedstrijd is bezig. GEFLOTEN. VRIJE TRAP NEDERLAND. Ja, Nederland moet spelen mam. Hmn? Op Nederland 1. SNEIJDER HEEFT DE BAL, SNEIJDER, SNEIJDER. NAAR VAN PERSIE. Ik ook van jou mam. BUITENSPEL! MAAR WÁS HET OOK BUITENSPEL!? Jij ook. Ik moet nu hangen. Ja, doegdoeg. Groetjes aan papa.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.