’Hoogwoud in Oorlogsjaren’ unieke voorstelling

Redacteur West-Friesland
HOOGWOUD

Waargebeurde oorlogsverhalen, nagespeeld op herkenbare locaties in het dorpscentrum. Met liefst zeven opvoeringen van ’Hoogwoud in Oorlogsjaren’ door toneelvereniging Schakels maakt de plaats zich op voor een uniek, maar confronterend bevrijdingsweekend.

Het plan om ’iets met de oorlog te doen’ leefde al langer bij toneelvereniging Schakels. Omdat dit jaar het bevrijdingsweekend gunstig valt - 4, 5 en 6 mei op vrijdag, zaterdag en zondag - moet het volgens speelster Anneke Beers nú gebeuren. ,,We kunnen er niet meer te lang mee wachten. Steeds meer Hoogwouders die de oorlog hebben meegemaakt, vallen weg. Terwijl dit stuk juist een eerbetoon aan hen is.’’

Het unieke aan ’Hoogwoud in Oorlogsjaren’ is dat de spelers van de toneelclub zelf de verhalen hebben verzameld bij de dorpsoudsten. De interviews leverden verrassende en onbekende oorlogsverhalen op.

De voorstelling begint met een inleiding in partycentrum Op Stap. Het publiek wordt daarna met een bus naar de gereformeerde kerk gebracht, waar de eerste scène wordt gespeeld. Daarna loopt het publiek door de Burgemeester Hoogenboomlaan, waar op diverse plekken stukken worden opgevoerd. Het stuk eindigt met een feest. Spelers en publiek vieren gezamenlijk de bevrijding in Op Stap.

Kaarten zijn te bestellen via www.toneelverenigingschakels.nl en verkrijgbaar bij tuincentrum De Boet (infobalie) en slijterij Hoogland in Opmeer.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen