Annette Valent stapt uit PvdA-Heerhugowaard

Redacteur Alkmaar
Heerhugowaard

Annette Valent stapt uit de PvdA-fractie in de Heerhugowaardse gemeenteraad. Ze blijft wel raadslid, maar dan op persoonlijke titel.

In een persverklaring zegt de voormalige fractievoorzitter dat ze de politieke spelletjes die er in de partij worden gespeeld, zat is. ,,Ik heb me op de inhoud willen richten. Er is echter een grens aan wat ik over me heen kan en wil laten komen en die grens is nu bereikt."

Aanleiding voor haar stap, zo zegt Valent, is een e-mail die partijvoorzitter Walter Wuis de partijafdeling rond gestuurd heeft. Daarin zegt hij volgens Valent dat zij het bestuur niet vertrouwt en dat ze geen teamspeler is.

Valent herkent de hand van wethouder Jan Willem de Boer in het geheel. ,,Die heeft alle touwtjes in handen. Dit is precies zoals hij werkt. Hij laat her en der eens wat vallen…hij loopt niet voor niets steeds Machiavelli te citeren. Ik weet best dat je in de politiek moet geven en nemen, maar dit is het bewust beschadigen van personen."

Wat zij gedaan heeft om de wraak van De Boer op te wekken weet Valent niet. Het is volgens haar in ieder geval niets inhoudelijks. ,,Misschien het simpele feit dat ik tegen hem opgestaan ben." Dat was bij de vorige verkiezingen toen Valent aankondigde zelf wethouder te willen worden.

Valent is veertien jaar actief in de Heerhugowaardse politiek.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.