’Wonderjongen’ houdt buitenlandse media bezig

tripoli

Het kind dat in Libië als enige overlevende uit de wrakstukken van de noodlottige vlucht 771 is gehaald, mogelijk de 8-jarige Ruben van Assouw it Tilburg, staat wereldwijd centraal in de berichtgeving over de ramp die 103 mensen het leven kostte. Vele buitenlandse media berichtten uitgebreid over het 'wonder' dat de jongen de crash wist te overleven.

Vooral de Britse media strooien met superlatieven bij het beschrijven van de jongen. Zo kopte de Britse krant Daily Mail over een 'wonderjongen'. Het dagblad blijkt niet het patent te hebben op de term: ook de Britse zender Sky rept over de ’Miracle Boy’.

Ook in Zuid-Afrika, het vertrekpunt van de rampvlucht, wordt uitgebreid bericht over de crash. Airbus bij crash ’vijf seconden verwijderd van veiligheid’, schrijft de Zuid-Afrikaanse krant The Times. Foto’s van reddingwerkers op de plek van de ramp en de 'Nederlandse jongen Robin' in een ziekenhuisbed, begeleiden het verhaal.

Ook bij andere buitenlandse media duikt steeds dezelfde foto op van een opname van een Libisch televisieprogramma, dat het zwaargewonde kind filmde in het ziekenhuis. Op gezag van de Libische autoriteiten of de luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways wordt daarbij vrijwel uitsluitend gesproken over een Nederlandse jongen. Zo berichtten onder meer de Amerikaanse nieuwszender CNN en het Chinese staatspersbureau Xinhua over 'een jongen die de Nederlandse nationaliteit heeft'.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.