Foresters tevreden met terechte remise

Valentijn Jansen
Heiloo

Foresters heeft zondag een punt mee uit Amsterdam genomen. Tegen Zeeburgia kwam de ploeg van Rob Klanker twee keer op achterstand, maar wisten de Heilooers toch nog langszij te komen.

,,Het voetbal werd een beetje onmogelijk met die wind”, stelde centrale verdediger Nick Kramer. ,,Uiteindelijk zijn we blij met die 2-2, al denk ik dat hier meer had ingezeten.”

In de eerste helft gebeurde er weinig op het kunstgrasveld in Amsterdam-oost. Mede door de weersomstandigheden bleef het goede spel achterwege en waren de kansen ook schaars. De grootste kans kwam van de voet van Youssef el Abdelhadi. De Amsterdamse middenvelder passeerde Foresters-keeper Jannes Biskanter maar raakte uiteindelijk het aluminium.

,,In de tweede helft gebeurde er gelukkig wat meer, al was het scoreverloop natuurlijk wel gek”, zei Niels Haring. De aanvoerder, die de remise terecht vond, doelde op het korte tijdsbestek van vijftien minuten waarin vier doelpunten vielen. Allereerst was het Oussama Boudchourt die raak schoot uit de voorzet van Saifeddine El Abid. Biskanter was kansloos. ,,Ik vond dat we het achterin redelijk goed dicht hielden, maar een keer verkeerd instappen betekende meteen de 1-0”, zag Foresters-trainer Rob Klanker.

Hands

Toch reageerden de gasten sterk en snel op deze openingstreffer. Een geconstateerde handsbal in het strafschopgebied van Zeeburgia leverde een penalty op, die zuiver werd binnengeschoten door Barry Koppes. Waar je dan een extra stimulans verwacht, gepaard met extra energie, gebeurde dat niet. Integendeel. Amper vijf minuten later was het wederom Oussama Boudchourt die toesloeg. ,,We hadden hier veel feller moeten reageren”, oordeelde Kramer op die tegengoal.

,,Die bal wordt van twintig meter op doel geschoten, gedragen door de wind, en gaat dan niet eens achter, maar blijft hangen in onze ’zestien’. Dan staan we er bij te kijken en dat mogen we onszelf aanrekenen.” De bal dwarrelde zo in de voeten van Boudschourt die eenvoudig binnen prikte. Die goal wakkerde wederom een vuurtje aan bij de gasten. Met als gevolg een grote mogelijkheid. Buitenspeler Milo Blei haalde fraai uit met zijn linker, al werd de bal weg gebokst door Zeeburgia-doelman Faouzi Ben Yerrou, waarna Daan Groot in de rebound ook op de Amsterdamse goalie stuitte.

,,Dat was een heel mooie kans”, zag Klanker. ,,En zeker voor de fase waar we ons in bevonden. Ja, die moet er dan eigenlijk wel in. Dat is zonde. Maar dat is een terugkerend probleem bij ons dit jaar. Voorin zijn we niet sterk genoeg in het afmaken van kansen of wordt er te veel getwijfeld.” Toch kon de oefenmeester, die volgend jaar WSV’30 onder zijn hoede neemt, nog een keer juichen. Een vrije trap van Nick Kramer werd slecht verwerkt door de Amsterdamse goalie, waarna Milo Blei binnenschoot.

Zeeburgia, dat tien punten boven de hekkensluiter staat, werd niet meer gevaarlijk en kon de Heilooers geen pijn doen in de slotminuten. Een terechte uitslag, al baalt Klanker van de blessurelijst. ,,Met Emile Gronsfelt, Jesper Hut, Simon Duindam en Robin Hoorn erbij had je deze wedstrijd gewonnen. Dat weet ik zeker.”

Foresters: Biskanter; De Boer, Kramer, Van Gelder, Nanne; Langeveld (86. Warmenhoven), Haring, Zwart; Blei (83. Langenburg), Groot (77. Poulino), Koppes

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.